fredag den 8. marts 2013

Huset


Skrevet af Tine..
8-3 2013

Tines hus…
Mit hus ligger i Mangere som er en forstad til Auckland. Området er kendt for at være kriminelt og vi må ikke færdes udenfor om aftenen. Så vi kan fx ikke cykle til og fra arbejde eller tage bussen. Godt vi har købt en bil.
I mit hus bor der fire piger. En af pigerne er udviklingshæmmet og er halv Maori, hun går i skole, spiller basketball, går til zumba og ridning. Den anden pige er også udviklingshæmmet, hun er fra New Zealand, hun har epilepsi. Hun er 23 år og går derfor ikke i skole, hun går i stedet til forskellige kurser i løbet af dagen, for at styrke hendes selvstændighed, derudover går hun til Zumba og basketball. Den tredje pige er fra Kina, hun har ADHD og autisme. Hun går på universitetet, hvor de har en special klasse, derudover arbejder hun som frivillig i en frisørsalon en time om ugen. Hun går også til Zumba. Den fjerde pige er lige kommet i huset, hun er Maori og er blevet tvangsfjernet fra hjemmet og har haft en hård barndom. Hun er også udviklingshæmmet, denne pige er normeret 1 til 1, da hun er fysisk og psykisk udad reagerende overfor de andre beboere i huset. Hun går i skole og elsker at danse og hører til musik. Pt. går hun ikke til noget i fritiden. Pigerne er generelt meget selvhjulpne og kan klare meget selv, hvis de bliver guidet til det, enten verbalt eller gennem fysisk anvisning.
I huset er der en Houseleader, hun er fra Philipinerne. Derudover er der to fuldtidsansatte, en fra Fiji og en fra Philipinerne. Der er også to vikarer tilknyttet huset. Den ene er fra Tyskland og den anden er en ung pige fra New Zealand som studerer pædagogik på universitet. Så der er mange forskellige kulturer i huset.

Jeg arbejde 8 timer om dagen, og det ligger i hverdagene fra kl. 13-21 og i weekenderne fra kl. 10-18.  Jeg er derfor hjemme når pigerne kommer fra skole/kursus og går med dem til forskellige aktiviteter, spiser med dem og hygger med dem om aftenen indtil de går i seng. 
Generelt arbejder de rigtig mange timer hernede. En typisk vagt er fra kl. 14-22 og så skal de sove i huset. kl. 6 skal de stå op og arbejder til kl. 10. Derudover bliver de tit bedt om at blive længere hvis arbejdsplanen ikke kan gå op. De har dog en regel om, at de ikke må arbejde mere end 96 timer hver 14. dag, men den tror jeg tit de overskrider…
Det var lige kort lidt om mit hus. I dag kommer mine forældre til New Zealand og vil skal rejse rundt i tre uger og se det smukke land.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bidragydere