torsdag den 2. maj 2013

En dag i huset

Skrevet af Tine - 17. april 2013.


Jeg vil gerne fortælle jer om en typisk dag i huset... men det kan jeg simpelthen ikke, for der er ikke en dag der er ens.. men de er fyldt med oplevelser, udfordringer og meget pædagogisk arbejde.
Lad mig i stedet beskrive lidt hvad pigerne i huset faar tiden til at gå med. Det her er nogle af de aktiviteter pigerne i mit hus gør:
R., som har adhd og autisme, har job erfaring i et indkøbscenter  Det er en del af hendes udviklings mål  at blive mere selvstændig, og en af hendes største ønsker er at få et rigtig arbejde, så hun kan tjene sine egne penge. Arbejdet består i, at hun skal hjælpe en rengøringsassistent. Hun gør meget forskelligt fx. at samle pap ind i store containere, pudse vinduer og vaske gulv. Opgaverne er meget enkle og med klar instruktion, klare hun det rigtig godt. Hun har brug for verbalt støtte til at holde koncentrationen, men hun er rigtig dygtig til at gøre arbejdet ordentlig. Hun er meget glad for sit arbejde og er stolt over det. 
C., som er udviklingshæmmet, er brandansvarlig. Hendes udviklings mål er at give C. et bedre selvværd. Hun har taget kursur i brandsikkerhed og gaar ofte til prøver hvor hendes viden bliver testet. C.s selvværd er vokset meget med denne opgave, hun har faaet tildelt, og hun tager den meget alvorlig. hun sørger for at stikkontakter er slukket, at alle ved hvor brandslukkeren er osv. 
D., som også er udviklingshæmmet, har et udviklings mål der er rigtigt bredt: hun skal blive mere selvstændig. Det er mange ting at gribe fat i. En af dem er trafiksikkerhed. D. har ingen stedsans, så hvis hun gaar væk fra gruppen, farer hun vild, derudover kigge hun sig ikke for foer hun gaar over vejen. Derfor gaar vi mange ture med hende, hvor hun øver sig i at krydse vejen. Jeg har på fornemmelsen, at hun har været vant til at andre fortæller hende, hvornår hun skal stoppe og hvornår hun skal gå, men ved mig faar hun lov til selv at kigge og vurdere. Det har dog resulteret i, at jeg har måtte gribe ind et par gange, men jeg kan allerede nu se en udvikling.
 
Det var lige lidt indsigt i noget af vores arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bidragydere